Metalpolish - 5 gram

605480
Bestel
  • Beschrijving

Edelstaal is een roestvast staal dat in de bestekwereld veel wordt toegepast. Op bestek komt men vaak het merkteken 18/10 tegen, dit wil zeggen dat er in dit edelstaal een minimum van 18% chroom en 10% nikkel moet zitten. Deze relatief dure metalen zorgen voor een mooi uitziend metaal wat voor een zeer duurzaam bestek zorgt. Tevens zorgt chroom voor een onzichtbare oxidelaag.
Het grote voordeel van edelstaal is dat het gereinigd kan worden in de vaatwasser (op gepatineerd (gezwart) bestek na).
Het nadeel van edelstaal is dat de krasjes die na jaren gebruik ontstaan, moeilijker kunnen worden weg gepoetst. Zilver en verzilverd bestek is veel zachter en zijn krasjes met de hand redelijk goed weg te krijgen.

Toch kan het voor komen dat er enige oxidatie voorkomt op edelstaal bestek of andere tafelstukken. Dit komt doordat er wel eens wat "vervuiling" tijdens het legeren van het metaal kan ontstaan. In dat geval ontstaat er in verloop van tijd een klein bruin- of zwartkleuring plekje op uw bestek.

Met deze metalpolish kunt u in veel gevallen dit vlekje te lijf gaan.
Ook kunt u hiermee lichte krasjes op uw bestek wegpoetsen en gaat uw bestek weer mooi glimmen.

Handleiding:

Wrijf met een doek een beetje metalpolish op het oppervlak wat u wil behandelen. Blijf wrijven totdat het gewenste resultaat is bereikt. Daarna nawrijven met een zachte doek en hierna afspoelen met warm water met een sopje.

Let op: Edelstaal is een zeer hard metaal.
Met deze pasta verwijdert u alleen kleine krasjes waardoor uw bestek er beter uit gaat zien.
Grotere krassen en kleine krasjes die jarenlang niet onderhouden zijn, kunnen beter professioneel (machinaal) worden gepolijst.