Gero Zilmeta


Gero Zilmeta is een zeer succesvolle metaallegering wat sinds de jaren '30 is gebruikt voor het vervaardigen van vele bestekmodellen van Gero.
Het woord "Zilmeta"is ontstaan uit de samenvoeging van zilverwit en metaal.
Deze legering bestaat uit 18% Chroom, 8% Nikkel & staal.
Hierdoor kon men een goedkoper bestek aanbieden dan de verzilverde bestekdelen, maar bood naast de prijs, nog enkele andere grote voordelen. Zo is Zilmeta vlekvrij en hoeft niet te worden gepoetst. Ook is het bestand tegen allerlei agressieve etenswaren als; eieren, mosterd, zout, azijn en andere zuren. 
Gero Zilmeta was (en is nog) uitermate populair doordat de modellen prachtige tijdloze ontwerpen hebben en hierbij onderhoudsvrij zijn.
Vroeger bestond de vaatwasmachine nog niet, maar in deze tijd is het tevens een groot voordeel dat dit bestek, in tegenstelling tot zilver- en verzilverd bestek gewoon in de vaatwasser kan zonder te verkleuren.
(op gezwarte modellen na).
Er is echter ook een nadeel: Bij zilver- en verzilverd bestek, kunnen lichte krasjes gemakkelijk worden weggepoetst of gepolijst. Gero Zilmeta is echter zo hard metaal dat kleine krasjes niet weg te poetsen zijn. Dit is vaak niet storend, maar glanst hierdoor minder dan de verzilverde delen.    Maar weegt dit af tegen het gebruiksgemak? ...........

Zilduro

Vanaf 1959 is Gero bestek gaan produceren in de serie "Zilduro".
Het nikkelgehalte van dit bestek is groter dan bij de Zilmeta-serie. Hierdoor kan het hoogglans gepolijst worden en heeft het een prachtige glans. Het bestek is vaatwasmachinebestendig is en vlekt niet.