Even voorstellen

 

Beste Bezoeker,                                                          

 

Laat ik me even voorstellen:

Ik ben ijf van Lieshout en ik ben gek op bestek.

Ruim 16 jaar ben ik als kok werkzaam geweest in diverse hotels en restaurants en kwam er natuurlijk al snel achter dat er voor elk “liflafje” wel een aparte vork, lepel, mes of couvert bestond. Ik raakte gefascineerd door de vele modellen, soorten en maten.

Dáár begon mijn liefde voor bestek en daar begon ook mijn verzameling.

Eerst met aparte lepeltjes, vorkjes, messen e.d. en niet veel later raakte ik geboeid door het prachtige zilver met haar rijke geschiedenis.

 

Mijn verzameling werd groter en groter en was op den duur financieel eigenlijk niet meer haalbaar. Omdat ik toch nieuwe stukken wilde leren kennen en er niet echt ruilbeurzen of iets dergelijks voor bestek zijn, ben ik op veilingsites gaan verkopen om mijn verzamelwoede enigszins een beetje te kunnen bekostigen.

Ik heb hiermee een ruime ervaring opgedaan en weet wat men graag ziet als het om tafelstukken gaat. Zo  kreeg ik regelmatig vragen of ik bepaalde bestekdelen te koop had, omdat men deze miste in hun eigen cassette of verzameling.

 

Inmiddels heb ik legio mensen kunnen verblijden en heb ik geleverd aan vele verzamelaars, musea, antiquairs, juweliers en zelfs het koninklijk paleis Soestdijk heeft eens bij mij gekocht.

 

Tijd dus voor iets groter!!! En daarom ook deze site, waar ik met plezier aan werk.

Enerzijds help ik natuurlijk mezelf en blijft hierdoor mijn verzameling zich vernieuwen,

anderzijds hoop ik ook u te kunnen helpen aan één of meerdere mooie bestekdelen of een ander tafelstuk.

In beide gevallen hebben we in ieder geval één ding gemeen: We houden samen de prachtige, vaak ambachtelijke tafelstukken uit de smeltkroezen.

 

Met vriendelijke groet,

 

ijf van Lieshout

GekOpBestek

Nijmegen