Het is goed om te weten in welke staat u het bestek koopt.
Daarom staat bij ieder product de staat vermeld. Hieronder treft u de uitleg over deze staat aan.
Mocht u desondanks nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

In nieuwstaat: (KLASSE 1)                                Ongebruikt (wel origineel & oud)
In zeer goede staat:                                           Gebruikt maar zo goed als nieuw
In prima staat:                                                    Gebruikt met gebruiksporen (minuscule krasjes)
In gebruikte maar nette staat:                      In gebruikte staat, maar met zonder slijtage
In gebruikte staat:                                             In gebruikte staat en enige slijtage zoals afgesleten tanden van vorken

De prijzen zijn aangepast aan de staat van het bestek
 

Gero Zilmeta is een zeer succesvolle metaallegering die sinds de jaren '30 zijn gebruikt voor het vervaardigen van vele bestekmodellen van Gero.
Het woord "Zilmeta"is ontstaan uit de samenvoeging van zilverwit en metaal.
Deze legering bestaat uit 18% Chroom, 8% Nikkel & staal.
Hierdoor kon men een goedkoper bestek aanbieden dan de verzilverde bestekdelen, maar bood naast de prijs, nog enkele andere grote voordelen. Zo is Zilmeta vlekvrij en hoeft niet te worden gepoetst. Ook is het bestand tegen allerlei agressieve etenswaren als; eieren, mosterd, azijn en andere zuren. 
Gero Zilmeta was (en is nog) uitermate populair doordat de modellen prachtige tijdloze ontwerpen hadden en hierbij onderhoudsvrij zijn.
Vroeger bestond de vaatwasmachine nog niet, maar in deze tijd is het tevens een groot voordeel dat dit bestek, in tegenstelling tot zilver- en verzilverd bestek gewoon in de vaatwasser kan zonder te verkleuren. (op gezwarte modellen na).
Er is echter ook een nadeel: Bij zilver- en verzilverd bestek, kunnen lichte krasjes gemakkelijk worden weggepoetst of gepolijst. Gero Zilmeta is echter zo hard metaal dat kleine krasjes niet weg te poetsen zijn. Dit is vaak niet storend, maar glanst hierdoor minder dan de verzilverde delen.    Maar weegt dit af tegen het gebruiksgemak? ...........